Welcome to our Talent Community
logo
Nordic Business Controller
Sharp Business Systems Sverige AB
Sharp Stockholm
 
JO-1907-984
Permanent / Full Time

Som Nordic Business Controller hos oss på Sharp har du en central roll i att planera och följa upp företagets försäljning, marknadskostnader och resultat på nordisk nivå. Du kommer att stödja ledningen med beslutsunderlag och ge förslag på åtgärder för att bolaget ska nå sina mål. Vidare kommer du att arbeta med att analysera verksamheten utifrån olika perspektiv och identifiera nyckeltal som påverkar resultatet. 

Du kommer även att:
 • Arbeta med uppföljning och analys av verksamheten utifrån budget och nyckeltal. 
 • Rapportera budget och finansiella rapporter till det europeiska huvudkontoret i London.
 • Proaktivt arbeta med att analysera företagets resultat, identifiera avvikelser och komma med förslag av förbättringar.
 • Stötta redovisningsgruppen månatligen i vissa bokslutsfrågor och rapportering. 
 • Tillsammans med ledningen driva budget- och prognosarbetet. 
 • Bistå med ad-hoc analyser, utredningar och löpande utvecklingsprojekt. 
 • Personalansvar för tre personer. 


Erfarenheter, Färdigheter & Kvalifikationer 
 • Universitetsekonom eller motsvarande utbildning 
 • 3–5 års relevant erfarenhet från Business Controlling, gärna i ett större internationellt bolag. 
 • Du är en van systemanvändare och har mycket goda kunskaper i Microsoft Office, speciellt Excel. 
 • Du kommunicerar obehindrat på svenska såväl som engelska, i tal och skrift.
 • Eftersom du kommer att agera SuperUser i SAP och Business Warehouse (BW) och ansvara för systemens produkt och kostnadsställestruktur är det meriterande om du tidigare har arbetat i SAP och BW. 


Personliga egenskaper 
För att trivas i rollen är du analytiskt lagd och vill arbeta i en verksamhetsnära roll, både operativt och strategiskt. Du arbetar självständigt, är noggrann och kan planera din tid inför deadlines. Eftersom du kommer att hantera stora datamängder i olika strukturer och rapporter är det viktigt att du har en god förmåga att skapa struktur i ditt arbete och ett lösningsorienterat förhållandesätt till dina uppgifter. I och med att tjänsten har många kontaktytor är det viktigt att du är kommunikativ med förmåga att förmedla finansiell information på ett lättförståeligt sätt. 


Om Sharp 
Sharp har skapat unika produkter och lösningar som gagnat samhälle och affärsverksamhet sedan år 1912. Vår grundidé idag är densamma som då det begav sig: en strävan efter perfektion. Vår historia inleddes med skapandet av Ever-Sharp-stiftpennan, som gav oss företagsnamnet "Sharp". Ett århundrade senare fortsätter vår skaparanda med prisbelönta produkter inom varierande områden som Dokumenthantering, Visual Solutions, Energy Solutions, Betalningslösningar och IT-tjänster.

På Sharp kommer du att få ca 50.000 kollegor globalt varav ca 270 i Norden. Vi är certifierade enligt ISO miljö och kvalitet och har i Norden ett nära samarbete med svensk miljömärkning, Svanen. I Sverige erbjuder vi marknadsledande produkter och tjänster som är anpassade för företag inom flera olika branscher.

Ansök
Är du den person vi söker? Tveka inte att skicka oss din ansökan genom att klicka på länken nedan. Urval sker löpande i rekryteringsprocessen. Tillträde enligt överenskommelse. 

Would you like to apply to this job?

Apply for the Nordic Business Controller position
Previous MonthNext Month
MonTueWedThuFriSatSun