Welcome to our Talent Community
logo
Sales Specialist IT, Jönköping
Sharp Business Systems Sverige AB
Sharp Jönköping
 
JO-2004-1166
Permanent / Full Time

Sharp är en komplett IT- och systemleverantör som får hela kontor att fungera integrerat – precis som det borde. Det innebär att vi kan ta ansvar för kundernas hela IT-miljö, både mjukvara och hårdvara, oavsett om vi placerar utrustningen hos kunden eller i vår egen serverhall. 


Arbetsuppgifter 
  • Ansvara för försäljningen av Sharps IT-portfölj. 
  • Identifiera och bearbeta nya potentiella kunder för att skapa nya affärer. Här ansvarar du för hela säljprocessen, allt från att boka möten, rapportera all aktivitet i CRM, ta fram och presentera kundanpassade lösningar, följa upp till att skapa offerter och skriva avtal med kund. Därefter stärka relationerna och fortsätta utveckla kunden. 
  • Förvalta, utveckla och stärka relationerna med befintliga kunder samt arbeta med nya lösningar och tjänster.  


Erfarenheter, Färdigheter & Kvalifikationer 
För att lyckas i rollen som IT säljspecialist ser vi att du som söker har tidigare erfarenhet av lösningsorienterad B2B-försäljning inom IT. Säljprocessen kan du som rinnande vatten – från behovsanalys till avslut – och du har inga problem att på ett pedagogiskt sätt förklara för- och nackdelarna med olika IT-lösningar för kunden. Vidare talar och skriver du obehindrat i svenska och engelska. Eftersom du kommer att genomföra behovsanalyserna på plats ute hos kunderna behöver du ha körkort B.


Personliga egenskaper
Du ser dig själv som en naturlig “closer” och har en förmåga att skapa förtroende, trygghet och engagemang hos våra kunder. Med ditt genuina intresse för försäljning och kommunikation besitter du verktygen som krävs för att utveckla dialogen och identifiera kundnytta och underliggande behov. Vidare är du en karismatisk nätverkare som tycker att det är en självklarhet att proaktivt nå ut till och interagera med nya kontakter för att bygga långsiktiga och starka relationer. Du vet också att allt går snabbt inom IT, därför ser du omvärldsbevakning och utbildning som en självklarhet för att förstå vart marknaden är på väg och därigenom vad våra kunder kan efterfråga.


Om Sharp
Sharp har skapat unika produkter och lösningar som gagnat samhälle och affärsverksamhet sedan år 1912. Vår grundidé idag är densamma som då det begav sig: en strävan efter perfektion. Vår historia inleddes med skapandet av Ever-Sharp-stiftpennan, som gav oss företagsnamnet "Sharp". Ett århundrade senare fortsätter vår skaparanda med prisbelönta produkter inom varierande områden som Dokumenthantering, Visual Solutions, Energy Solutions, Betalningslösningar och IT-tjänster.

På Sharp kommer du att få ca 50.000 kollegor globalt varav ca 270 i Norden. Vi är certifierade enligt ISO miljö och kvalitet och har i Norden ett nära samarbete med svensk miljömärkning, Svanen. I Sverige erbjuder vi marknadsledande produkter och tjänster som är anpassade för företag inom flera olika branscher.


Ansök
Är du den person vi söker? Tveka inte att skicka oss din ansökan genom att klicka på länken nedan. Urval sker löpande i rekryteringsprocessen. Tillträde enligt överenskommelse. 

Would you like to apply to this job?

Apply for the Sales Specialist IT, Jönköping position
Previous MonthNext Month
MonTueWedThuFriSatSun