Welcome to our Talent Community
logo
Senior IT Consultant
Sharp Business Systems Sverige AB
Sharp Västerbotten
 
JO-2009-1219
Permanent / Full Time

Arbetsuppgifter 
Som Senior IT-konsult på Sharp får du möjligheten att arbeta med en snabbväxande affär på ett företag med högt i tak och spännande kunder. I rollen som Senior IT-konsult kommer du arbeta med att installera och förvalta våra kunders IT- och servermiljöer, hitta lösningar och både förenkla samt förbättra kundernas vardag. Rollen kräver ett stort IT-intresse med tydlig inriktning mot Microsoft 365 och/eller Azure. Du kommer att ha täta kundkontakter, det är därför viktigt att du trivs med en operativ och varierande vardag som även innefattar att vara på plats ute hos våra kunder. I konsultrollen ingår det även att bidra till offerter, genomföra workshops för kunders IT-ledning, men även att aktivt bidra till gruppens kompetensutveckling och stötta våra IT-säljspecialister.

Vi erbjuder vi dig goda utvecklings- och karriärmöjligheter inom ett expansivt och lönsamt bolag. De som jobbar inom Sharp är ett jordnära gäng med ett starkt fokus på kunden. Vi värdesätter gemenskap och delaktighet. 


Erfarenheter, Färdigheter & Kvalifikationer 
Vi ser gärna att du har studerat på universitet eller YH-utbildning med inriktning mot IT, nätverk, drifttjänster eller har motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har minst 5 års erfarenhet utav liknande arbete, du kan till exempel har arbetat som IT-konsult eller TAM och specialiserat dig på molnlösningar och självständigt implementerat kundlösningar inom IT.   

Vidare har du erfarenhet följande:
  • Metodisk felsökning och felavhjälpning av server, nätverk, datorer och kringutrustning
  • Goda kunskaper inom Microsofts operativsystem, både klient och server
  • Erfarenhet av molntjänster, primärt Microsofts tjänsteportfölj (Microsoft 365 och Azure). Har du certifiering inom detta är det ett plus men det är inget krav.
  • B-körkort
  • Flytande svenska och engelska i såväl tal som skrift.


Personliga egenskaper 
Som person har du lätt för att kommunicera med både kunder och kollegor, du är en problemlösare som gillar att hjälpa och är inte rädd för att ge dig på ny teknik och nya utmaningar. Vidare är du öppen och tydlig med hög social kompetens och har troligen erfarenhet av att jobba i team. Du är analytiskt lagd och gillar att lösa problem samt har lätt för att lära sig nya saker och drivs av att arbeta med kunden i fokus. För att bli framgångsrik i rollen som Senior IT-konsult tror vi att du har ett stort intresse för IT och du tycker troligtvis att det är roligt med merförsäljning och har ett sinne för att vända teknik till affärsnytta.


Om Sharp 
Sharp har skapat unika produkter och lösningar som gagnat samhälle och affärsverksamhet sedan år 1912. Vår grundidé idag är densamma som då det begav sig: en strävan efter perfektion. Vår historia inleddes med skapandet av Ever-Sharp-stiftpennan, som gav oss företagsnamnet "Sharp". Ett århundrade senare fortsätter vår skaparanda med prisbelönta produkter inom varierande områden som Dokumenthantering, Visual Solutions, Energy Solutions, Betalningslösningar och IT-tjänster.

På Sharp kommer du att få ca 50.000 kollegor globalt varav ca 270 i Norden. Vi är certifierade enligt ISO miljö och kvalitet och har i Norden ett nära samarbete med svensk miljömärkning, Svanen. I Sverige erbjuder vi marknadsledande produkter och tjänster som är anpassade för företag inom flera olika branscher.


Ansök
Är du den person vi söker? Tveka inte att skicka oss din ansökan genom att klicka på länken nedan. Urval sker löpande i rekryteringsprocessen. Tillträde enligt överenskommelse. 

 

Would you like to apply to this job?

Apply for the Senior IT Consultant position
Previous MonthNext Month
MonTueWedThuFriSatSun